U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dochter Juliette voor Frans-Jan en Anki van Munster

Gepost 2016/03/15
Beste fietsvrienden

Op 1 maart is onze dochter Juliette geboren. Moeder en kind maken het goed, zoals ieder van jullie weten is dit een drukke tijd en zal ik in de eerste paar weken niet veel te vinden zijn op de fiets. Iedereen heel veel fietsplezier gewenst. 

Groeten Frans-Jan van Munster 

Lees de rest van deze post »

Verslag feestavond en huldiging clubkampioenen 2015

Gepost 2016/02/22

Op 9 januari 2016 was het weer tijd voor de jaarlijkse feestavond en tevens nieuwjaarsreceptie van TWC Coppi. Omdat vorig jaar het concept van eerst een hapje eten, voordat het officiële gedeelte met alle toespraken, bedankjes en huldigingen aan de beurt kwam goed bevallen was, werd ook dit jaar na het over en weer uitwisselen van de beste wensen voor het nieuwe jaar de eetzaal opgezocht. Hier werden wij weer goed verwend door de medewerkers van Café Thekes met een uitstekende maaltijd waarbij niemand iets te kort kwam. Nadat iedereen zijn buik had gevuld, werden we richting het café gedirigeerd waar de avond vervolg werd. Hier werd iedereen door Willie van de Wijst welkom geheten. Vervolgens werden de sponsoren door de voorzitter Joop Langeveld bedankt voor de financiële steun en was er een bloemetje voor de dames die geholpen hebben tijdens onze MTB-tocht. Alle sponsoren hebben zich bereid getoond om opnieuw te willen bijdragen aan het nieuwe clubtenue waar we dit jaar in zullen gaan rijden. Hier werd nogmaals dank voor uitgesproken. Toen werd het tijd voor de bekendmaking van de eindstand van het toerklassement. De rijders met de meeste kilometers in de drie verschillende groepen werden gehuldigd met een bloemetje en een beker.

De rijders van de C-groep hebben vorig jaar tijdens de gezamenlijke ritten samen 11.170 kilometer gefietst. Daarvan werden er 2.273 kilometers gereden door Cor Selten die derde werd in de C-groep. 2.415 kilometers werden er gereden door Hans van de Laar die daarmee tweede werd. En degene met de meeste kilometers in de C-groep werd Jan van den Berg met 2.856 kilometer.

De rijders van de B-groep hebben samen 23.890 kilometer gereden, waarvan Peter van Roosmalen met een derde plaats 2.408 kilometer voor zijn rekening nam.  Theo van Oosteren was een goeie tweede met 2.567 kilometer, en de winnaar van de B-groep was Willie van de Wijst met 3.133 kilometer.

De A-groep was in 2015 goed voor in totaal 32.930 kilometer waarvan er 3.213 voor rekening van Geert Thomassen kwamen. John Strik werd tweede met 3.292 kilometer, en degene met de meeste kilometers en daarmee automatisch clubkampioen was Antoon Janssen met 3.419 kilometer. Hij kreeg hiermee ook de nieuwe wisselbeker in handen. De oude wisselbeker stond zo vol met namen dat er niets meer bij kon, en zal een mooie plaats krijgen in het donderdagavondclubhuis bij Mart van den Berg.

Alle groepswinnaars werden door onze sponsor Henk Kuijpers ook nog verblijd met een tegoedbon die zij mogen besteden in zijn fietsenzaak.

Na alle huldigingen was het tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarstoespraak die dit jaar verzorgd werd door Jan van den Berg en Bert Voet. De diverse hoogtepunten en dieptepunten van het afgelopen jaar passeerden nog eens de revue.

Degene die volgend jaar de toespraak mag verzorgen is Theo Arts, omdat Bert en Jan van mening zijn dat Theo, nu hij stopt als secretaris, daar volgend jaar wel tijd voor zal hebben.

 

Theo werd door Willie van de Wijst ook nog uitgeroepen tot held van Coppi voor zijn onuitputtelijke inzet voor de club.

Theo bedankt!

Na alle officiële plichtplegingen ging het feest nog tot in de late uurtjes door.

Jubileum weekend TWC

Gepost 2009/09/13

T.W.C. Coppi uit Herpen is officieus opgericht in 1988. In 1989 werd de oprichting officieel en is de club ook direct aan gesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Officieel bestaan we dit jaar dus 20 jaar. Om dit te vieren was er op 12 en 13 september een jubileum weekend georganiseerd voor de leden met hun partners.

Lees de rest van deze post »

Toch effe weg Heesch

Gepost 2009/04/13

Omdat het 's-ochtends nog aan de frisse kant was maar de voorspellingen waren dat het vandaag lekker weer zou worden waren alle denkbare kledingvarianten aanwezig. Lange broek en lange mouwen, korte broek en lange mouwen, korte broek met beenstukken en lange mouwen, korte broek en korte mouwen met armstukken, korte broek met kniekousen en misschien nog wel meer. Jan had zelfs zijn handschoenen met lange vingers nog aan. 

Lees de rest van deze post »

Lentetocht Schaijk

Gepost 2009/03/22

Met 11 man vertrokken we richting Schaijk. Marcel was na lange tijd afwezig te zijn geweest gelukkig ook weer van de partij. Er stond een stevige wind en al snel was duidelijk dat we deze voornamelijk voor de pauze in de rug zouden hebben. Voor de pauze werd er dan ook een lekker tempo gereden. Via Herpen door de Maashorst, helaas via smalle fietspaden, naar Uden en vandaar uit naar Mill, Wilbertoort en zo naar de gebruikelijke pauzeplaats in Rijkevoort.

Lees de rest van deze post »

Zondag 15 maart

Gepost 2009/03/15

Het weer zag er beduidend beter uit dan vorige week. Dit was dan ook direct te merken aan de opkomst. Met een bijna complete A-groep (13 man) vertrokken we richting Heumen. Direct buiten de bebouwde kom bleek dat er een behoorlijke wind stond en omdat we deze in de rug hadden lag het tempo gelijk hoog. Net voor de brug in Ravenstein begroetten we de B-ploeg van Schaijk in hun nieuwe zwart-/grijze tenues. Antoon vroeg zich af of deze in de zomer niet te warm zouden zijn maar Frank was ervan overtuigd dat ze ook korte broeken en shirts met korte mouwen zouden hebben. 

Lees de rest van deze post »

Zondag 8 maart

Gepost 2009/03/08

De weersvooruitzichten waren niet best en helaas hadden de voorspellers het dit keer bij het rechte eind. Tussen 9.00 en 9.15 uur was het bij Thekes dringen geblazen om een droog plekje onder het afdak te bemachtigen. Toch maar besloten om met 6 A-rijders en 3 B-rijders te gaan fietsen. De aanwezige van de C-ploeg hadden meer verstand en besloten om bij Ad Ceelen een bak koffie te gaan drinken. Terwijl de regen enigszins afnam was de tocht richting Rosmalen ingezet. Bij Heesch was de eerste lekke band een Feit. Jeroen was de gelukkige. Hij had 's-ochtens nog besloten om zijn nieuwe fiets thuis te laten. Had hij z'n nieuwe maar meegenomen dat had hij misschien niet lek gereden hoewel dat ook geen garantie is, zie het verslag van vorige week.

Lees de rest van deze post »

Tocht van 60 km

Gepost 2009/03/01

Na 5 maanden maar weer eensde fiets van de haak gehaald. Na een dag onderhoud te hebben gepleegd om 9 uur naar het clubhuis gereden, waar 7 coppi leden stonden te wachten,5 trekkers 1gazelle 1pinarello 1koga en een onbekend merk. Ze hadden er zin in. Eerst de nieuwe TREK van Joop uitgebreid bezichtigd, en we waren het er allemaal over eens,een racefiets. Joop zei er meteen achteraan, ik zal Jullie het achterwiel straks wel eens laten zien.Theo sensa nog een foto sessie gemaakt,de renners goed gezet zonder de hulp van Adje (Elvis) Om 9.15 werd het startschot gegeven voor de tocht van 60 km, richting Wijchen, Heumen, Mill.

Lees de rest van deze post »

Veldtourtocht 2008

Gepost 2008/11/02

Op zondag 2 november was het weer zover. De jaarlijkse veldtoertocht van T.W.C. Coppi uit Herpen werd georganiseerd. Het deelnemersveld was zeer gevarieerd, van jong tot oud en van langzaam tot snel. En wat opvalt is dat er steeds meer vrouwen de tocht trotseren.

Lees de rest van deze post »

Tour d' Harense Smid

Gepost 2008/06/08

Om half acht vertrokken we met 4 man van de B en acht man van de A richting Ravenstein. We waren in de veronderstelling dat er in Ravenstein nog 4 of 5 jongsen uit Haren aan zouden sluiten en om niet met een te grote groep te rijden hadden we besloten om niet gezamenlijk met de A te rijden. In Ravenstein stonden alleen Benny en Rick waardoor we maar met z'n zessen waren. Jan was van mening dat hij dan toch beter met de A mee kon rijden en zette op de brug een sprint in om de A in te halen.  Helaas heeft Jan niet in de gaten dat hij hierdoor de vijf die overblijven benadeeld, maar goed uiteindelijk dus met z'n vijven aan de tocht begonnen.

Lees de rest van deze post »