U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Jubileum weekend TWC

Gepost 2009/09/13

T.W.C. Coppi uit Herpen is officieus opgericht in 1988. In 1989 werd de oprichting officieel en is de club ook direct aan gesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Officieel bestaan we dit jaar dus 20 jaar. Om dit te vieren was er op 12 en 13 september een jubileum weekend georganiseerd voor de leden met hun partners.

Op zaterdag werd er om 8.30 uur verzameld bij Cafe Thekes. De heren van de A- en B-ploeg op de fiets, terwijl de dames met de auto waren. De fietstocht zou ons naar Heemskerk voeren. De dames zouden de dag doorbrengen op de ‘Bazaar’  in Beverwijk, in de volksmond ook wel de zwarte markt genoemd. We hadden besloten om dit keer de route niet van te voren te verkennen. In plaats daarvan vertrouwden we op ons gloednieuwe GPS systeem wat geladen was met een vooraf op de computer ingegeven route. Met een kleine test enkele dagen van te voren stuurde de GPS ons al midden door Ravenstein om vervolgens via de dijk en de veersingel naar de brug te voeren en ons onderaan de brug direct op een zandpad te sturen. Dit beloofde dus wat voor de komende 170 km. 

Het eerste uur verliep vrij soepel en de navigator deed het naar behoren. We reden via Appeltern en Beneden-Leeuwen naar Echteld. Hier waren de batterijen van de GPS plots leeg en de meegenomen reserve batterijen bleken ook niet vol te zijn. Dus maar even bij een tankstation een paar nieuwe gekocht en weer verder. Enkele kilometers hierna reed Jan vd Berg lek. Gelukkig bleef het vandaag bij deze ene lekke band. Na dit oponthoud onze tocht weer vervolgd via Rhenen naar Elst (Utrecht). Hier kwamen we uit bij een zandpad die niet te fietsen was, dus een lusje maken. De GPS zou zich wel herberekenen maar na 2x rekenen bleef deze ons naar de zandpad loodsen. Vervolgens werd het rekenen hem blijkbaar te veel en het systeem sloeg helemaal vast. Dan maar even op de kaart kijken en Theo van Oosteren en Frank van Zuijlen die in deze omgeving regelmatig gewerkt hebben wisten aardig goed de weg naar onze 1e pauze plaats nabij Zeist. Na ca. 70 km arriveerde we dan ook bij hotel Oud Londen alwaar de fietsers van de C-ploeg ons op stonden te wachten om ons na te koffie te vergezellen op de fiets. De koffie en het gebak lieten zich goed smaken, het moet ook wel van uitzonderlijke kwaliteit geweest zijn gezien de hoofdprijs die we hier betaalden. 

Het GPS-systeem van Mari Brouwer werkte wel en met Mari als navigator vervolgden we onze tocht, nu voltallig met A, B en C. Via Bilthoven en den Dolder fietsten we naar Soestdijk.  Het weer was super al had de wind wat minder gemogen of nog liever vanuit zuidelijke richting mogen komen. Maar met een grote groep kan het werk goed verdeeld worden. Er werd in ontspannen tempo getourd zodat er ook alle gelegenheid was voor wat geklets en wat dolletjes onderling. Via Hilversum, Bussum en Naarden arriveerden we na 120 km bij onze 2e pauze plaats in Muiden. Hier genoten we van een heerlijke lunch. De borden met uitsmijters en broodjes hamburger waren goed gevuld. Een enkeling dacht zelfs dat hij zijn stuur omhoog zou moeten zetten omdat hij bang was niet voldoende meer krom te kunnen. Peter Uijen en Willy Megens de in de volgwagen reden waren ons al vrij snel kwijt geraakt omdat we veelal over fietspaden reden waardoor we een verrassend mooie tocht fietste. Ook na de lunch was dit het geval en werd besloten dat de volgwagen rechtstreeks naar Heemskerk zou rijden. Vanuit Muiden fietsten we langs Amsterdam naar de Zaanstreek. Hier kreeg de gps het ook moeilijk en moesten we een aantal keer omdraaien en onze weg zoeken. Ondanks dat we in die situaties dan ineens 18 navigators hebben hield Mari het hoofd koel en kwamen we na 165 km aan bij onze eindbestemming in Heemskerk. We zouden hier de avond en nacht doorbrengen in een oud kasteel wat is omgebouwd tot ‘jeugd’ herberg.  En hoewel de meesten van ons niet meer onder de categorie jeugd vallen waren we hier toch van harte welkom.

Nadat de fietsen gestald waren werd als eerste de bar opgezocht en waren de oud bruintjes binnen enkele minuten uitverkocht. Vlak na de fietsers arriveerden ook de vrouwen met volle tassen kleren, laarzen en wie weet wat al niet meer. Zij hadden zich in elk geval goed vermaakt in Beverwijk. Nadat de kamerindelingen waren gemaakt en iedereen gedouchte was kon er gegeten worden. Ondertussen waren ook de fietsen in de bussen gezet. Vooral de mannen waren flink hongerig en de meeste lieten het zich dan ook goed smaken. Voor een enkeling viel het eten niet helemaal in de smaak, maar gelukkig is er in elke Nederlandse plaats wel een friettent te vinden. De avond werd doorgebracht in de bar van ons hotel. Jan van de Berg had zijn accordeon weer meegenomen, maar behalve dat had hij ook teksten van Nederlandse smartlap nummers meegenomen. Jan regelde een apart zaaltje en verzorgde zowaar een complete liederen tafel. Het zaaltje was enkel gevuld met Coppi-leden maar nadat de eerste liedjes uit volle borst werden meegezongen stroomde de overige hotel gasten toe. Jan bleek ook Engelstalige nummers in zijn repertoire te hebben zodat ook de engelse gasten hard mee gingen zingen. De Engelsen maakte volop foto’s van Jan, hij hoefde nog net geen handtekeningen ui te delen. Nadat de kelen schors begonnen te worden werd de avond voortgezet in de bar. De bar dame die daar de muziek verzorgde werd een beetje zenuwachtig door de tweestrijd die ontstond tussen de verschillende generaties van Coppi over welk genre muziek ze moest draaien. Door van alles en nog wat te draaien werd iedereen tevreden gehouden.

De volgende ochtend was iedereen, de ene wat fitter dan de ander, op tijd aan het ontbijt. Omstreeks 10.00 uur vetrokken we met de auto naar Amsterdam. Vanaf de parkeerplaats met de tram naar het centrum. Iedereen kreeg duidelijke instructies hoe om te gaan met het tramkaartje, ‘bij het instappen inscannen en bij het uitstappen uitscannen’. De tram was goed gevuld en een jongere reiziger ging staan voor één van de coppi-dames, wat niet echt als een compliment werd gezien. Vanaf het centraal station gingen we op de boot waarmee we een 2 uur durende rondvaart maakte om en in Amsterdam. Hierna hadden we nog ruim de tijd voor we terug zouden keren naar Herpen dus  werd besloten om op eigen gelegenheid Amsterdam in te gaan. Gezien het tijdstip werd er gezocht naar een eettentje. Jan van de Berg riep dat hij een ‘steek-house’ had gevonden maar bij het zien van de rode lichtjes werd snel duidelijk dat Jan hier niet bedoelde dat hier vlees op je bord geserveerd zou worden. 

Rond half vier gingen we met de tram weer terug naar de auto’s om vervolgens terug te keren naar Herpen. Eenmaal daar aangekomen was Mark Dekkers naarstig op zoek naar zijn fiets maar tevergeefs. Zijn fiets was niet meegekomen. Na een telefoontje naar Heemskerk werd bevestigd dat zijn fiets nog daar stond. Antoon Janssen bood direct aan om een kennis uit de omgeving van Heemskerk te vragen om de fiets op te halen en deze vervolgens in de loop van de week vanaf zijn werk op te pikken. Dit was dit in korte tijd dus goed geregeld. Het merendeel van de weekendgangers, en nog een aantal leden die niet mee waren geweest, sloten het weekend af met een goed diner bij Cafe Thekes waarbij uiteraard nog volop nagekaart werd. Al met al kunnen we weer terugkijken op een geslaagd en gezellig weekend.