U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Lentetocht Schaijk

Gepost 2009/03/22

Met 11 man vertrokken we richting Schaijk. Marcel was na lange tijd afwezig te zijn geweest gelukkig ook weer van de partij. Er stond een stevige wind en al snel was duidelijk dat we deze voornamelijk voor de pauze in de rug zouden hebben. Voor de pauze werd er dan ook een lekker tempo gereden. Via Herpen door de Maashorst, helaas via smalle fietspaden, naar Uden en vandaar uit naar Mill, Wilbertoort en zo naar de gebruikelijke pauzeplaats in Rijkevoort.

Tot onze verrassing waren de traditionele appelkoeken dit jaar vervangen door appelgebak, worstebrood en saucijzenbroodjes. Theo kon geen keus maken en bestelde een saucijzenworstenbroodje. De vriendelijke dame van de bediening snapte er niets van en vroeg wat hij bedoelde, een worstenbroodje of een saucijzenbroodje waarop Theo antwoorde 'maakt niet uit doe maar saucijzenworstenbrood'. Wouter verkeek zich op de gladheid van de dansvloer en schoof met een flinke klap onderuit. Gelukkig had hij zijn helm nog op zodat de schade beperkt bleef. 

We vervolgde onze tocht met meer tegenwind via Oeffelt en Gennep naar Plasmolen waar het eerste klimmetje van het seizoen, de st. Jans Berg bedwongen moesten worden. Hier werden de eerste speldenprikjes in de kuiten uitgedeeld. Eenmaal boven gingen we richting Groesbeek om er even later achter te komen dat we niet goed waren gereden. Dat we niet de enige waren bleek al snel want ook onze C-ploeg kwamen we tegen. We besloten om niet om te draaien maar om via Molenhoek naar Heumen te fietsen waar we weer op de route zouden komen. Via Heumen Overasselt naar Balgoy waar bij Geert de eerste krampverschijnselen de kop opstaken. Na even stil gestaan te hebben kon de tocht via Niftrik  naar Herpen voortgezet worden. Na 110 km arriveerden we bij Thekes. Volgende week staat de Leeuwentoer op het programma. Dat weekend wordt ook de klok verzet, altijd weer de vraag of iedereen hieraan denkt.