U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Toch effe weg Heesch

Gepost 2009/04/13

Omdat het 's-ochtends nog aan de frisse kant was maar de voorspellingen waren dat het vandaag lekker weer zou worden waren alle denkbare kledingvarianten aanwezig. Lange broek en lange mouwen, korte broek en lange mouwen, korte broek met beenstukken en lange mouwen, korte broek en korte mouwen met armstukken, korte broek met kniekousen en misschien nog wel meer. Jan had zelfs zijn handschoenen met lange vingers nog aan. 

Met een 10 A-rijders en een 4-tal B-rijders vertrokken we naar Heesch om ons in te schrijven. Nadat we weer op de fiets zaten onstond er wat commotie want Mart was er nog niet. In de verte zagen we hem aankomen en toen hij bij was bleek dat hij na na het inschrijven een verkeerde helm had meegenomen. Je kunt je zowieso afvragen waarom je met het inschrijven je helm af moet zetten, maar dat terzijde. Mart kwam erachter dat hij niet de juiste had omdat hij de riempjes ongeveer 2x langer moest maken maar toch had hij besloten met deze helm verder te rijden. We reden met een lekker tempo via Vinkel en Berlicum naar St. Michelsgestel en vandaaruit via Esch naar de pauzeplaats in Oirschot. 

Direct bij aankomst werden we door leden van de organisatie al aangesproken op het Helm-incident van Mart. Uiteindelijk werd duidelijk dat Mart de helm van onze C-rijder Gijs Princen op had, vermoedelijk zal Mart z'n Helm bij Gijs wat losjes hebben gezeten. Dit jaar waren ze bij de pauzeplaats beter voorbereid en hadden ze een buffet voor koffie en gebak gemaakt zodat e.e.a. wat soepeler verliep. Mark kwam met z'n handel vol koffie en gebak bij de tafel en was zijn helm kwijt, Joop attendeerde hem ertoen op dat hij hem nog op z'n hoofd had staan. Er hing toch een bepaalde vloek op de helmen vandaag. 

Na de pauze de tocht weer voortgezet en met de geringe wind die er stond voornamelijk op de rug ging het tempo omhoog waardoor we voor 12.00 uur bij Thekes terugwaren. We waren het er met z'n allen overeens dat dit een van de mooiste tochten van de omgeving is (op die van ons na natuurlijk) door de voornamelijk rustige landwegen die gereden worden. Volgende week gaan we onze eigen tocht voorrijden, hopelijk sparen de Amstelgold-gangers zaterdag hun krachten hiervoor.