U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Tour d' Harense Smid

Gepost 2008/06/08

Om half acht vertrokken we met 4 man van de B en acht man van de A richting Ravenstein. We waren in de veronderstelling dat er in Ravenstein nog 4 of 5 jongsen uit Haren aan zouden sluiten en om niet met een te grote groep te rijden hadden we besloten om niet gezamenlijk met de A te rijden. In Ravenstein stonden alleen Benny en Rick waardoor we maar met z'n zessen waren. Jan was van mening dat hij dan toch beter met de A mee kon rijden en zette op de brug een sprint in om de A in te halen.  Helaas heeft Jan niet in de gaten dat hij hierdoor de vijf die overblijven benadeeld, maar goed uiteindelijk dus met z'n vijven aan de tocht begonnen.

Via rustige fietsvriendelijke wegen slingerden we naar de brug van Ewijk en zo door naar de brug bij Valburg. Vlak hierna moesten we de eerste klimmetjes bedwingen. In deze mooie glooiende omgeving waanden we ons al in het buitenland. Omdat we in Ravenstein op de route waren gegaan ipv in Megen arriveerden we al na 45 km bij de pauzeplaats waar ook de A-groep reeds was neergestreken. Na hier te hebbben ingeschreven en een beker koffie met gebak naar binnen te hebben gewerkt werd te tocht weer voortgezet. Al snel bleek dat er een hele groep zich achter ons aan had gesloten. Na een paar kilometer kwam deze groep uit Druten ons met ongeveer 20 man voorbij gereden. Hun tempo lag niet veel hoger dan het onze, dus besloten om hier even achter te blijven hangen. Doordat de groep zo groot was viel er bij de klimmetjes en bij de bochten toch telkens gaatjes waardoor we uiteindelijk besloten om met z'n vijven verder te rijden.

Na ca. 75 km troffen we onze A-groep weer die zojuist bij de drinkpauze op de fiets stapte. Wij besloten om door te fietsen en om een stuk met de A mee te fietsen. Bij de klimmetjes viel er toch weer een gaatje, dus wederom besloten om met z'n vijven de tocht te volbrengen. Nadat we het klimwerk gehad hadden kwammen we op vlakke stukken waar de wind en de reeds gemaakte kilometers ons parten gingen spelen. Maar door sterk kopwerk van Benny en een goede samenwerking tussen de rest bleef het tempo op nivo. Na ca. 115 km (de eigenlijke afstand) bereikte we de pont naar Megen. We hadden geluk en konden gelijk de pont oprijden maar de veerbaas had tijd genoeg en het duurde een kleine 10 minuten voordat we gingen varen. De maas was onrustig dus ik kreeg wat last van zeebenen (of zou het de vermoeidheid zijn geweest ?). In Haren namen we afscheid van Benny en Rick en gingen Willy Theo en Mark met z'n drieen (via de korste weg) verder naar Herpen. Na 125 km kwamen we moe maar voldaan aan bij Thekes waar de koele oud bruin weer voortreffelijk smaakte.