U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Veldtourtocht 2008

Gepost 2008/11/02

Op zondag 2 november was het weer zover. De jaarlijkse veldtoertocht van T.W.C. Coppi uit Herpen werd georganiseerd. Het deelnemersveld was zeer gevarieerd, van jong tot oud en van langzaam tot snel. En wat opvalt is dat er steeds meer vrouwen de tocht trotseren.

Omdat er enkele poortjes zijn bijgeplaatst in de begrazingsgebieden van Herperduin en de Maashorst was de tocht wederom op enkele punten gewijzigd ten opzicht van het vorige jaar,maar daardoor zeker niet minder gevarieerd. De route van 25 km voerde volledig door Herperduin. Voor de afstand van 40 km was er nog lus van 18 km door de Maashorst gemaakt. De tocht laat zich afwisselen door smalle technische paden en bredere snelle paden. Daarnaast zijn er nog enkele kleine maar pittige heuveltjes te bedwingen. De pauzeplaats bevindt zich ruimt over de helft van de 40 km waardoor de deelnemers zich de inmiddels gebruikelijke energiereep, de kippensoep en/of thee zich goed lieten smaken. Ook tweewielerbedrijf Henk Kuijpers verleende dit jaar weer zijn service aan deelnemers met materiele pech. Door het modderige terrein had Henk het vooral druk met het schoonpoetsen van kettingen en tandwielen zodat het 2e deel ook weer door iedereen zonder zorgen kon worden gefietst. 

Was het zaterdag tijdens het uitzetten nog regenachtig en koud, zondagochtend was het prachtig fietsweer. Er hebben zich dan ook ca. 850 fietsers inschreven bij Cafe Thekes in Herpen. De inschrijving verliep gelijdelijk waardoor ook de deelname op het parcours mooi verdeeld was. 

Dankzij de inzet van alle Coppi-leden, vrijwilligers en niet in de laatste plaats de deelnemers, was het wederom een geslaagd evenement voor T.W.C. Coppi. De foto’s die gemaakt zijn tijdens de tocht zijn te zien op onze website twccoppi.nl