U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Zondag 15 maart

Gepost 2009/03/15

Het weer zag er beduidend beter uit dan vorige week. Dit was dan ook direct te merken aan de opkomst. Met een bijna complete A-groep (13 man) vertrokken we richting Heumen. Direct buiten de bebouwde kom bleek dat er een behoorlijke wind stond en omdat we deze in de rug hadden lag het tempo gelijk hoog. Net voor de brug in Ravenstein begroetten we de B-ploeg van Schaijk in hun nieuwe zwart-/grijze tenues. Antoon vroeg zich af of deze in de zomer niet te warm zouden zijn maar Frank was ervan overtuigd dat ze ook korte broeken en shirts met korte mouwen zouden hebben. 

We reden veelal met de wind in de rug via Heumen en Mook naar Gennep. Vandaaruit via Beugen naar Haps waar we inmiddels de wind op kop hadden. Richting Beers was het Mart die het tempo op kop niet kon bolwerken. Als excuus werd gebruikt dat hij 's-ochtends samen met Antoon al een dikke 20 km gefietst had. Er werd al voorgesteld dat Mart er beter aan zou doen om tijdens het spinnen in zijn slaapkamer een raam open te zetten om op die manier ook wat tegenwind te hebben. Hier zou hij meer aan hebben dan op zondagochtend extra kilometers te gaan maken. Via Beers en Escharen naar Velp. De kilometerstand was nog niet op peil dus werd besloten om via Schaijk en het Mun naar Herpen te rijden. 

Na ruim 80 km arriveerden we bij Thekes waar de B-ploeg reeds aanwezig was. Even later kwam ook de C-ploeg binnen. Totaal toch weer ca. 30 man van Coppi actief geweest. Volgende week Lentetocht Schaijk.